Coronavirus – Schut Onstwedde – ONSTWEDDE

Apotheekhoudend huisartsenpraktijk Schut Onstwedde

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Schut Onstwedde. U vindt hier informatie over onze praktijk, de apotheek en algemene gezondheidsinformatie.

Schut Onstwedde
Dorpsstraat 7 9591AR ONSTWEDDE

Coronavirus

 Coronavaccinaties

Vervroegen 2e vaccinatie Astrazeneca

Het RIVM heeft vrijdag 21 mei 2021 de uitvoeringsrichtlijn COVID-19-vaccinatie aangepast: huisartsen kunnen een interval van 6-14 weken aangehouden. Nu het RIVM de planning van de vaccinleveringen heeft aangepast, hebben huisartsen de mogelijkheid om de tweede prikronde te versnellen, als dat haalbaar en uitvoerbaar is.

Wij hebben besloten om de prikdatum voor de 2e Astrazeneca vaccinaties te vervroegen en dit hebben wij gepland op maandag 14 juni.

 

Het tijdstip van uw afspraak zoals die gepland was voor de oorspronkelijke datum (5 juli) blijft hetzelfde, alleen de datum verandert.
Heeft u uw afspraak gepland via de vaccinatieplanner? U ontvangt binnenkort een e-mail over de wijziging.

Patiënten voor wie wij de afspraak ingepland hebben worden volgende week gebeld.

Update Corona beleid       (22-04-2020)

De laatste weken was er bij ons geen normaal spreekuur meer en kon u alleen terecht voor noodzakelijke zorg.

Inmiddels zijn we, met meer tijd tussen de afspraken in, wat meer patiënten gaan zien. De wachtkamer is heringericht, zodat niemand bij elkaar in de buurt zit en u wordt zo snel mogelijk geholpen.

Natuurlijk geldt nog steeds dat als u klachten heeft welke zouden kunnen duiden op een corona infectie, wij u geen afspraak in de praktijk kunnen bieden.

Heeft u deze klachten niet (koorts, hoesten, keelpijn, verkoudheid, rode ogen) en wilt u graag een afspraak voor het spreekuur maken, bel dan even met de assistente.

Het blijft natuurlijk ook mogelijk om een telefonisch consult met de huisarts af te spreken.

 

–         Medicijnen bestellen a.u.b. zoveel mogelijk via e-mail: herhalendorpsstraat7@ezorg.nl

          Etiketten/kaartjes a.u.b. niet aan de balie inleveren maar in de brievenbus stoppen.

 –        Afhalen van medicatie:  Kom a.u.b. alleen!

—————————————————————————————————————————————–

 

Coronavirus

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.